Ghid Mărimi Inele

 Dacă nu vă cunoașteți mărimea exacta a inelului, urmați pașii de mai jos:

METODA I

  • Măsurați cu o rigla diametrul interior al unui inel care va vine bine in milimetri(mm), fără pereții sau grosimea bandei inelare, ca in imagine.
  • Corelați cu tabelul din josul paginii pentru a afla mărimea inelului (coloana DIAMETRU INEL)

 Ghid Marimi Inele

 

METODA II

  • Înfășurați strâns un centimetru in jurul degetului dumneavoastră (alternativ o bucata de hârtie mai dura, lata de maxim 2 – 3 mm si lunga de aproximativ 100 mm/10 cm sau o bucata de sârmă)
  • Când hârtia sau sarma este înfășurată în jurul degetului dumneavoastră, faceți un semn cu un creion/pix acolo unde materialul se intersectează, formând un cerc.
  • Măsurați cu o rigla distanța dintre capătul materialului si semnul făcut. Lungimea măsurată în mm este circumferința degetului dumneavoastră.
  • Corelați cu tabelul din josul paginii pentru a afla mărimea inelului (secțiunea CIRCUMFERINȚĂ DEGET)

Tabel Marimi Inele

În cazul în care nu găsiți pe site mărimea inelului dumneavoastră – ex. 10 –dacă diametrul inelului dorit este de 16 mm, alegeți mărimea 9. Dacă inelul este mai larg de 16 mm, atunci alegeți mărimea 11. 

Sfaturi utile:

  1. Este recomandat să faceți măsurătoarea la finalul unei zile, când degetele sunt de obicei ușor umflate. Măsurând dimineață, riscați că inelul să va strângă pe degetul preferat, când degetele vor fi din nou umflate.
  2. Dacă măsura rezultată se află între două măsuri etalon din tabel, alegeți măsură cea mai mare. O măsură mai mare se poate, eventual, micșora, însă una mai mică nu.
  3. Variațiile de temperatură pot modifică măsură. Frigul produce subțierea degetelor, iar căldură produce umflarea acestora.
  4. Dacă aveți articulațiile degetelor mai groase, ar trebui să luați în considerare că inelul trebuie să treacă și de acestea. Așadar, este recomandat să alegeți un inel cu o mărime mai mare.