Perioada de garanție

Termenul de garanție pentru bijuteriile din aur este de 2 ani pentru orice lipsă de conformitate existentă la data vânzării / primirii comenzii. Autenticitatea și caracteristicile materialului prețios - aur 14K (585‰) / aur 18K (750‰) / aur 22K (916.7‰) și argint (925‰) sunt garantate pe viață. Garanția asigură repararea ( aducere la conformitate) sau înlocuirea bijuteriei după caz.

Reparațiile sau înlocuirea produsele aflate in garanție vor fi efectuate în termen de maximum 15 zile, în condițiile art. 11(4) din legea 449/2003, dacă se confirma faptul că defectul nu este imputabil consumatorului.

Garanția nu include deteriorările provocate bijuteriilor din cauza neglijenței, a accidentelor, a utilizării necorespunzătoare a acestora sau a altor factori externi care nu au legătură cu defectele de material sau de manoperă.

Drepturile consumatorului sunt conforme cu art. 16(1) din legea 449/2003(12). Drepturile consumatorului nu sunt afectate de condițiile de garanție.

Bijuteriile CLEOPATRA sunt marcate în conformitate cu legislația în vigoare, sub îndrumarea și controlul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor - Direcția pentru Metale Prețioase.


Vă recomandăm

•Să nu purtați bijuteriile în timpul somnului ci și să le depozitați într-un spațiu securizat.

•Să purtați cu grijă toate bijuteriile indiferent dacă acestea conțin pietre prețioase sau nu, deoarece pot apărea defecțiuni dacă sunt aplicate anumite șocuri mecanice.

•Să păstrați bijuteriile în cutii de specialitate care nu sunt abrazive.

•Să nu purtați bijuteriile în timpul activităților fizice intense sau atunci când practicați anumite sporturi (exemple: cățărări, înot, tenis, jogging)


•Să evitați contactul cu substanțele chimice deoarece există posibilitatea ca acestea să erodeze metalul (exemple: sulf, alcool)

•Metalul prețios (aurul și argintul) își poate pierde strălucirea în timp dacă intră în contact cu anumiți agenți precum parfumul, apa sărată, creme de piele, spray-uri pentru păr sau clor. Vă rugăm să evitați contactul bijuteriilor cu aceste substanțe.

Vă recomandăm ca bijuteriile să fie examinate și curățate de către un bijutier profesionist cel puțin de două ori dată pe an.

Garanția oferită asigură drepturile consumatorului, conform Legii nr.449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora, și conform OG nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor.